Geplaatst op 20-05-2019

Speelronde #3 Heracles Almelo – FC Utrecht

In speelronde 3 neemt Bryan het op tegen Danny Hazebroek van FC Utrecht. Bryan en Danny zijn goede vrienden, spreken elkaar dagelijks en trainen veel met elkaar. Beide spelers kennen elkaar door en door. Ze weten hoe ze elkaar moeten bestrijden. Vorig seizoen resulteerde dit in 2-2 in de PS4 eDivisie. Het belooft een spannende pot te worden.

1e wedstrijd

Bryan begint voortvarend in het digitale Polman Stadion. Mbappé vindt Ronaldo Luis Nazário de Lima (R9) in de rechterhoek. Die speelt zijn directe tegenstander uit en geeft de bal hard en laag voor richting Cristiano Ronaldo (CR7). Deze rondt koelbloedig af: 1-0 Bryan in de 3e minuut. Een vroege voorsprong kan voor verslapping zorgen. Dit is echter bij Bryan niet het geval. Bryan drukt door, wat resulteert in 2-0 door Ronaldo in de 19e minuut. Danny maakt in de 32e minuut de 2-1. Met deze tussenstand gaan beide spelers de rust in. Danny wordt de 2e helft sterker en Bryan krijgt het er moeilijk mee. Danny krijgt de grootste kansen, maar toch is het Bryan die in de 67e minuut scoort. CR7 scoort z’n 3e na wederom een harde lage voorzet. Bryans effectiviteit maakt het verschil. De eerste wedstrijd eindigt in 3-1

2e wedstrijd

Bryan begint de 2e wedstrijd met een riante 3-1 voorsprong: een prima uitgangspositie. Beide teams beginnen ongewijzigd aan de 2e pot, waarin Danny sterk begint. Na 27 minuten en 14 seconden is het dan ook Danny die op voorsprong komt door een doelpunt van Eusebio. Begin 2e helft loopt Bryans Viera Gullit omver in de 16. Geen zware overtreding, wel een penalty, welke Danny koelbloedig binnenschiet. De 2-0 voorsprong vindt Danny voldoende, gezien hij gelijk defensiever gaat spelen. Door deze tactische omschakeling krijgt Hessing meer ruimte en weer grip op de wedstrijd. Bryans Eusebio wordt in de 60e minuut aan de linkerkant aangespeeld, komt naar binnen en ramt de bal hard en laag in de korte hoek: 2-1. Vervolgens gaat de wedstrijd gelijk op, komen er kansen over en weer. Bryan krijgt vlak voor tijd 2 enorme kansen, maar het spel is hem niet goed gezind. Aan de andere kant maakt Danny in de 87e minuut wél de 3-1, wat ook meteen de eindstand zal zijn.

Stand

Over 2 wedstrijden gezien eindigt de strijd in 4-4, waardoor beide vrienden een punt krijgen. Door dit gelijkspel zakt Bryan naar de derde plek. Volgende week speelt Heracles Almelo tegen VVV-Venlo.

standPoule eDivisie 1819 poule a


Terug naar nieuwsoverzicht