Geplaatst op 20-05-2019

Speelronde #2 Heracles Almelo – ADO Den Haag

In speelronde 2 speelt Bryan tegen Mitchel Denkers van ADO Den Haag. Een geduchte tegenstander, gezien zijn 3e plek in de eerste seizoenshelft van het seizoen ’17-’18. In de eerste speelronde won hij 2-0 van FC Utrecht waardoor ADO Den Haag nu koploper is.

1e wedstrijd

De wedstrijd gaat in het eerste kwart gelijk op. Beide spelers proberen voornamelijk zoveel mogelijk balbezit te houden, iets waar Mitchel om bekend staat. Totdat Bryan ineens ruimte vindt aan de zijkant. Alex Sandro opent richting Meunier, die Eusebio inspeelt en zelf de diepte zoekt. Eusebio vertraagt even en steekt Meunier weg, die vervolgens de bal teruglegt op CR7. Deze heeft oog voor zijn aanvoerder, R9, die de bal onverbiddelijk in de rechterbovenhoek ramt: 1-0 Heracles Almelo! Na de 1-0 blijft Mitchel de bal rondspelen. Bryan laat hem aan de bal, wetende dat hij 1-0 voorstaat en Mitchel niks kan creëren als hij de Heraclieden gedisciplineerd kan laten verdedigen. In de 44e minuut verovert Gullit (met een beetje geluk), na goed druk zetten van Eusebio, de bal namens Bryan. Deze speelt de bal naar Ronaldo Lima, die ‘m aanneemt en het leer in de verre hoek schiet: 2-0! Dit is ook gelijk de ruststand. In de 58e minuut schuift Gullit de 3-0 binnen. Heracles Almelo speelt de wedstrijd rustig uit en geeft geen grote kansen meer weg; eindstand 3-0. Een prima uitgangspunt voor de 2e wedstrijd.

2e wedstrijd

In de 1e helft van de 2e wedstrijd speelt Bryan vooral op balbezit. Er gebeurt verder weinig. In de 2e helft moet Mitchel komen en gaat hij iets aanvallender spelen. Hierdoor geeft hij ruimtes weg, waarvan Bryan uiteindelijk zal profiteren. In de 64e minuut wordt Neymar de diepte in gestuurd door Alex Sandro. Neymar dringt door tot de vijandelijke 16, maar lijdt daar helaas balverlies. ADO Den Haag werkt de bal slecht weg, waardoor Viera kan onderscheppen. Viera heeft vervolgens oog voor Mbappé, die koelbloedig de 1-0 maakt. Meteen na de aftrap krult Gullit de bal namens ADO Den Haag in de rechterhoek: 1-1. Mitchel heeft de moed al opgegeven, maar blijft rustig doorspelen. Uiteindelijk scoort Mitchel nog een geweldige goal na een Bolasieflick, maar het mocht niet meer baten. Eindstand 1-2 in de 2e wedstrijd.

Stand

Heracles Almelo vs. ADO Den Haag eindigt in een 4-2 overwinning! Door dit resultaat klimt Heracles Almelo op tot de tweede plaats. Volgende week staat FC Utrecht voor de deur!

standPoule eDivisie speelronde 2 poule a


Terug naar nieuwsoverzicht