Geplaatst op 20-05-2019

Speelronde #1 Ajax - Heracles Almelo

De eerste wedstrijd in poule A is meteen een topper: Ajax tegen Heracles Almelo, oftewel Lev Vinken tegen onze Bryan Hessing.

1e wedstrijd

Zoals verwacht zijn de twee spelers goed aan elkaar gewaagd. Vooral in de eerste helft van de eerste wedstrijd gaat het gelijk op. Dit resulteert dan ook in een 0-0 ruststand. Beide ploegen beginnen zonder wissels aan de 2e helft. Bryan begint sterk en schiet in de 54e minuut, na een mooie aanval, de bal op de paal. Lev probeert eruit te komen, maar Gullit onderschept namens Bryan. Die speelt de bal goed vooruit richting Eusebio, die het spel middels één keer raken versnelt richting Cruijff, welke oog heeft voor de goede loopactie van Cristiano Ronaldo. CR7 blijft rustig en schuift de bal in de rechterhoek: 1-0 Bryan! Gelijk na de kick-off scoort Lev, in de 60e minuut, de 1-1. Na deze 1-1 is Lev iets sterker dan Bryan, wat enkele gevaarlijke situaties oplevert. Uiteindelijk maakt Lev in de 74e minuut de 2-1 door een van richting veranderd schot. Het zou uiteindelijk 2-1 voor Ajax blijven in de eerste wedstrijd.

2e wedstrijd

In de return begint Ajax sterk. Bryan komt er niet uit, wordt vaak teruggedrongen, maar krijgt toch in de 39e minuut van de wedstrijd de grootste kans. CR7 speelt een lage voorzet door naar R9, wiens schot op de paal belandt. Na dit schot wordt Heracles Almelo gevaarlijker, komt er meer dynamiek in het spel en schakelt Bryan eerder over op lange dieptepasses. Voor de rust wordt er niet gescoord. Lev komt na rust sterk uit de startblokken. Meteen bij de aftrap maakt hij de 0-1. Dit doet Bryan besluiten om van formatie te switchen. Met de nieuwe 4-2-2-2-formatie krijgt Heracles Almelo meer bezetting op de flanken, waardoor er meer ruimte in de as ontstaat. Deze switch pakt goed uit. In de 57e minuut zet Lev met Ferdinand druk op Viera, waardoor aanvoerder R9 ruimte krijgt. Viera steekt de bal binnendoor en Ronaldo maakt koelbloedig af: 1-1. Hierna voert Bryan de druk op. Dit leidt er uiteindelijk toe dat Neymar de bal verovert in de vijandelijke 16. Na de verovering heeft hij gelijk oog voor R9, die hard en laag ingespeeld wordt. Ronaldo bedenkt zich niet en poeiert de bal tegen de touwen: 2-1 voor Bryan! Hier zal het de 2e wedstrijd ook bij blijven.

Stand

Ajax vs. Heracles Almelo eindigt in 3-3, waardoor beide spelers 1 punt verdienen. Heracles Almelo staat door dit gelijke spel op een 4e plaats.

Stand speelronde 1


Terug naar nieuwsoverzicht