Geplaatst op 20-05-2019

Play-offs eDivisie

Na de desastreuze 6-2 nederlaag tegen FC Emmen is Bryan 4e geworden in de poulefase, wat recht geeft op een plek in de play-offs. Hierin neemt Heracles Almelo het op tegen AZ, De Graafschap, Excelsior, Willem II en FC Utrecht.

1e wedstrijd

Bryan mag beginnen tegen Dani Visser, de jongste deelnemer van de eDivisie. Dani komt namens De Graafschap uit in de eDivisie, waarin hij in de poulefase op de 3e plek is geëindigd en onder andere Jimmy Donkers (Feyenoord) heeft verslagen. ‘Opa eDivisie’ Bryan is dus gewaarschuwd. Al snel komt Bryan erachter dat Dani zeker geen koekenbakker is: in de 8e minuut weet Dani Eusébio in de 16 vrij te spelen en schiet hij de 0-1 binnen. Bryan en Dani zijn goed aan elkaar gewaagd, krijgen beide kansen, en Heracles Almelo verdient eigenlijk een goaltje. Toch gebeurt dit niet, en zoals het wel vaker in het voetbal scoort de tegenstander juist wél op het moment dat jij niet weet te scoren. Dit gebeurt in de wedstrijd tussen Heracles Almelo en De Graafschap ook. Na deze 0-2 weet Dani nog 3 keer te scoren, waardoor de wedstrijd eindigt in 0-5. Na de ruime nederlaag tegen FC Emmen verliest Bryan wederom met forse cijfers van een debutant, ook al geeft dit geen reëel beeld van de onderlinge verhoudingen.

2e wedstrijd

Bas Quist (Excelsior) is de volgende tegenstander. Bas heeft Dani Visser in de poulefase met 4-2 verslagen, dus Bryan kan zijn borst wederom natmaken. Hessing begint sterk, komt 1-0 voor, maar eindigt de 1e wedstrijd met een gelijkspel: 1-1. De 2e wedstrijd verloopt echter minder soepel. Bryan schiet 1 keer op goal, Bas 10 keer. Bas maakt 3 van zijn kansen af en wint de wedstrijd met 4-1.

3e wedstrijd

Na 2 nederlagen mag Bryan in de 3e pot aantreden tegen Melvin Boere van AZ. Heracles Almelo komt in de eerste wedstrijd met 2-0 voor, maar speelt uiteindelijk met 2-2 gelijk. De 2e wedstrijd weet Bryan met 4-2 te winnen, waardoor Bryan uiteindelijk met 6-4 wint! 3 punten erbij, alles is nog mogelijk, al is de kans door de eerdere nederlagen niet zo heel groot dat Bryan door gaat naar de knock-outs.

4e wedstrijd

De 4e wedstrijd speelt Bryan tegen zijn maatje Danny Hazebroek van FC Utrecht. In de poulefase ging de wedstrijd gelijk op en maakte Danny in de laatste minuten de gelijkmaker. De eerste wedstrijd in de play-offs was echter minder spannend: in de eerste helft komt FC Utrecht al op 3-0 voorsprong. Dit is meteen de eindstand van de eerste wedstrijd. De 2e wedstrijd weet Bryan met 4-2 te winnen, eindstand 5-4 voor FC Utrecht. Dit is echter niet voldoende om door te gaan: Bryan is uitgeschakeld.

5e wedstrijd

De laatste wedstrijd tegen Viri Sital van Willem II doet er niet echt meer toe: Bryan kan zonder druk spelen. Op de een of andere manier komt het er nu wel uit, en weet Bryan met 8-2 van Viri te winnen. Door deze ruime zege eindigt Bryan uiteindelijk op de 3e plek in de play-offs.

Stand

Heracles Almelo is op een derde plek geëindigd in de play-offs. Uiteindelijk staat Heracles Almelo, net als vorig seizoen, op een 9e plek in de Playstation-seizoen.


Terug naar nieuwsoverzicht